11 nov. 2012

Kalla maskiner utan rök - Vid Kullabygdens besök

Kullabygdens Lantbruksmuseum gör RUBENS Besök. 
Så här års händer det inte så mycket utanför den egna prestationen men i helgen så fick vi se det unga gänget från Kullabygdens Lantbruklsmuseum komma upp och dela vår gemenskap. Söndagens rundvandring föregicks under Lördagen av inkvartering och lite i form av en gemernskaps afton. Så här utomsäsong så blir det  lätt en smått kylig upplevelse bland de tätt  instuvade maskinerna. Men medvetenheten och kunskapen om vad de ser begänsas inte av en ruskig höstdag hos detta glada gäng utan det är lätt att förstå deras uppskattning inför den ögonfägnad som bjuds. 
 
    Tage och Uno är här lokal guider under helgens besök. Fredrik Zackow från Höganäs ( i gult ) hade
     med sig ett gäng kompisar på besök hos RUBENS i Götene.  

Jonas blir avbruten i sin genomgång av fotografens
påkallade uppmärksamhet.

Alla var inte på plats vid gruppfotograferingen men de eftersökta återfanns i god vigör innne i värmen där Jonas pläderade om verkstadens resurser och prodution för den "goe" skåningen. Rubens och Zackows team har under senare år kommit att mötas på flera håll under de senaste säsongerna och vad är då mer naturligt än att lära känna varan lite närmare. Med den utveckling som vi ser nu inom schangen för veteranmaskiner och engagemang finns mycket att vinna på ett djupare samarbete. 

Vi tackar för besöket och ser fram emot en allt tätare relation allt eftersom det teknikhistoriska samarbetet fortsätter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar