16 okt. 2014

Historiska faktan lyfts upp - Av Jörgen Forsrup


BM ologin - Läran om Bolinder-Munktells avancerar med ny traktorhistorik. Äntligen och TACK,  säger jag efter att idag fått del av denna trycksak.

Det roligt att se hur seriöst man tagit sig an uppgiften och grävt sig ner i arkiven och därifrån gått framåt med uppgifterna. Man har lyssnat på kritiken över åren och nu, när historien om den första traktorn levereras så här, känns det minst sagt trovärdigt och oantastligt. Jag har inte mer än bläddrat och ströläst lite men det känns så trovärdigt alltsammans att vi som annars beter oss som "BM poliser" nu nog inte behöver oroa oss för några större faktafel. Det synes mig som om Jörgen Forsrup och Bo Liljestrand har etablerat sig som de främsta BM-OLOGERNA varför vi ser fram mot mer av denna ordning. Då främst emot nästa kapitel i traktorhistorien med en redovisning  över 20-24 ans utveckling och framväxt. Denna ordning är ett stort framsteg för BM-OLOGIN och är något vi väntat på från Munktellsmuseet.  
Den borde delas ut till alla hushåll i landet, men då det inte kommer att ske rekommenderar vi er alla att skaffa denna trycksak på egen hand.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar