9 feb. 2012

Vi får bara lite gjort - menas Fredrik jobbar fort

För att bevisa att vi fortfarande lever här i Götene så lägger jag ut en bild på dagens prestation på museefronten. Svarvningsarbetet på de nya kedjehjulen för  IHC 8-16 Juior. Dessa kom Zachows över med  för ett årsedan då de var helt slut som kedjehjul. När modellarbetet äntligen blev klart så vart modellen inlämnad till Gjuteriet i Lyrestad. Där låg det länge, allt för länge, innan vi flyttade över det till ett annat gjuteri under hösten och så vid jultid gjöts det upp två stycken ämnen.

Då vi hade andra arbeten i stora svarven sporadiskt som jag inte ville plocka ner fixtur för, så har jag inte kommit till att svarva dem förrän nu i dagarna. Den gamla Köpingsvarven från 56 är ett underbart redskap många gånger. Ett sving på 1200 mm ger möjligheter som är omistbara i våra sammanhang.


I övrigt har det inte hänt i stort sett någonting här i vinter utan andra delar i livet har tagit denna vintern i anspråk. Arbetet i verkstaden har varit kämpigt stundom. Själv har jag ägnat sig åt lite skogsarbete varvid ytterligare prestationer efter kvällsvard inte stod att uppbringa. Kan det vara åldern måntro?

Men på annat håll har det skett underverk, igen skulle man kunna säga. Där nere i Skåne hos gossarna i Höganäs där växer Fredriks, Nicholls & Sheppard fram som en pärla. Så sent som i slutet på sept eller var det möjligen in i okt? han kom för att hämta den? Nåväl vilket som så ser vi här hur den flitiga lampan lyst och kadavret återuppstår som fågeln Phenix.Den importerade lokomobilen av Märket Nicholls& Sheppard vid
avhämtningen på vår gård under hösten. Och någon bättre förmyndare
kunde den nog inte fått. 
Den var i stort behov av TLC. (tender,love, care)


Här är en dagsfärsk bild från dagens mail med denna lokomobilrenoverare
från Skåne. Heja Fredrik bra jobbat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar