8 apr. 2013

Vintern byts mot vår - Då vaknar vi upp för i år

Än har vintern Götene i sitt grepp nattetid men våren hälsar på nu varje dag. Barnen har i dag visat upp årets första Tussilago, korta så att de knappt gick att repa av. Andra bevis på brytningstid är det faktum att en och annan besökare nu dyker upp. Igår  kom det några från Finland och idag hälsade vi några Australiensare välkomna med värdfolk från Skövde. Men det är en kall erfarenhet ännu så länge att besöka RUBENS.                         Arbetet i Museeverkstaden har återupptagits efter en hel vinter i stiltje. 
Uppdateringen av Case 9 hk påbörjades först idag egentligen med demontering av sotskåps fronten och asklådan. Den skall få en ny tubsats och den bör vara klar till 1 Juni då vi har en inbjudan till Mariefred. I övrigt  ligger vi lågt tills vi gör Målilla första helgen i Augusti. Det är planerna för maskinerna så länge.
Nu är det mycke som skall  åtgärdas, men vi fick börja med att vara Uno behjälpliga med lite arbeten på hans Rumley. Det innebar lite färg under  lördagen och ett antal nya bultar som svarvades fram, en ny framaxel, jämte lite annat. Den skall inte igång i år heller men arbetet har nu vänt så vi monterar ihop nu inte isär längre.

Rumleyn är stor i fyrboxen, så stor att det är inget problem att krypa in och vara där inne. Det kom barnen på och efter att den första tveksamheten försvunnit  var det näst omöjligt att locka dem ut därifrån. Men Bullficka hjälper i sådana lägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar