14 sep. 2011En panorama vy över den tillfälliga lokomobilgatan intill rådhuset i Jönköping.
Denna bild är tagen strax efter regnet och ännu har inte publiken hittat ut på ytorna.


ALLMOGEMARKNAD 2011 är avklarad och lokomobiler på stan gjorde succé. Det blev lite avslaget då regnet kom när allt skulle börja. Åskan gick och det strilade kraftigt en lång stund. Det har varit mycket omväxlande väder på Allmogemarknaderna över åren men något riktigt regnväder har det aldrig varit tidigare.
På plats fanns Förstlingen 2 och det är full aktivitet vid 7-8 på morron när vi seglar in för att bygga upp karusellen. I rekord fart klarar vi det så här  i slutet av säsongen så vi har ett par timmar på oss att bekanta oss med de resterande marknadsingridienserna. Mest förhåller vi oss till maskinsidan på samma gata och Deromé är på plats inom kort och hälsas välkomna av Anders Halldén, organisatör och kordinator.  Välkomna då Pôjka, hälsar Anders nestorn och museedirektören från
Deromé trämuseum. Deromé har med sig en lokomobil maskin komponerad
av  lite ditt och datt av de nu bortgågna bröderna Svensson i Kisa.
 
Så kom regnet och allt blev förändrat, veden blev våt för
loket och alla skyndade sig att söka skydd.


Norrahammars bruksmuseum  hade med sig en kur som kom
väl till pass när regnet var som värst
 
.
Naturligtvis verkar det dämpande på publiktillströmningen när regnet är över en i det ögonblicket som  man beslutar om man skall fara in till marknaden eller inte. Åska och regn är ju inte vad man planerar uteaktiviter med barn och barnbarn i gärna. Men så som alltid blir det snart bättre och innan tolv var solen framme  och eftermiddagen bjöd på solsken i stor omfattning.
Den dämpade publiktillsträmningen  märkte vi av direkt i Karusellen, där det före middag inte var många turer vevade, och under hela dagen var det bra mycket mindre tryck på karusellåkandet i år.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar