9 sep. 2011

Jönköping med mycke brus - Hemmavid kom det mera grus

Allmoge marknad i Jönköping är nu på Söndag den 11. Det är en mångårig tradition sedan  10 år, för RUBENS att medverka i detta spel. I anslutning till museet och hovättstorget sker en massa aktiviteter. En rad industrimuseer är på plats och visar upp sig liksom olika hantverkare. Skådisar spelar olika roller av alla de slag. Undrar föresten om den försupna stackarn från Husqvrna för fjorton dagar sedan, hittar dit? Men det var nog bara vättervatten i "literputtellen" han vifta med.

Allt skall vara relaterat till 1800tal, helst 1850, men nog tullar man på gränserna lite. Vi har i alla år vevat karusell på gatan och även kört varmluftmaskin, ångmaskin, hyvlat träull och klyvit ved. Nu är det dags för Munktells och Case  lokomobilerna att göra stan, och visst är väl de 1800 tal eller? ja i alla fall nästan, ..men det kunde de ju vara kanske, om än  inte riktigt, ja menar ,... men det får gå.

                

Här är årets bidrag till marknaden Munktells och Case lokomobiler. Bilden är tagen i Danmark tidigare i år och det kommer att bli stadsvy för dessa nobla maskiner nu på söndag. Vi skall rulla fram på gatan där är det tänkt men under långas stunder blir det nog svårt av säkerhetssjäl. Då blir det till att stå still och koka vatten liksom.

Allt är 1800 tal men sådant är svårt även för de mest hängivna. Här
parkerar vi i alla fall på asvalten med stans skyddsbockar utan P-bot
vid en tidigare marknad.

Ytterligare en lokomobil kommer visst, och som jag uppfattat så är Derome´ Trämuseum med på stan här igen med sin lilla Munktells/Nohab maskin. Eller är det att rubricera som en Svensson från Kisa bygge? Lokomobil är det i alla fall

Sällskap har vi på gatan av ett ånglok, ja  "Förstlingen 2"   heter det ju. Kopian av Munktells första lokomotiv från 1853. Trevlig pjäs det där.
Allt detta borgar för att det skall kunna bli en god stämning  i Jönköping även i år, men trångt måste det ju bli på denna gatan.

Förstlingen parkerar inte gärna, den kör fram och åter. Tur o Retur
tror jag visst det heter på för järnvägsfolk. För oss andra, vanliga,
 handlar livet mer om Tur o Otur, mest otur tror jag.


Och sen har vi vädret???? Det får inte regna för det blir vått, kallt och otrevligt. Det borde de ordna med först av allt tycker jag.


-------------------------------------------------ooo0ooo---------------------------------------

På Hemmafronten har vi dock haft lite tur, för den senaste månaden har vi fått en del fyllnadsmassor. I veckan har vi tagit emot ytterligare matrial och de kör ju hit det så det kostar just inget bara man kan ta emot det. Det är inga enorma mängder men ett  avsevärt tillskott. Det är tur, och det flyttar fram positionerna en aning. Nästa gång hoppas vi på mera grovt fylle. Med mera fylle så kan Rubens kanske få möjlighet att ställa upp den där lokalen vi så väl behöver. En lagerhall på 600m2 som skulle komma väl till pass nu när blå hallen är mer utnyttjad än någonsin.

Vi ses i Jönköping eller i alla fall i Gävle, nästa helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar