25 mars 2013

Ett försök till besök - Men ännu inte känt vad som hänt?

Så var det Söndag igen och kallt som alltid denna vinter. Gårdsplanen är fortfarande till stor del täckt med en isskorpa uppbyggd över en period av 4 månader vinter. På några ställen har sol och jordvärme brutit ner isen och den nakna grusplanen ger sig till känna i fläckar. Men där det fortfarande är is kan det vara riktigt halt, så därför sandar vi denna morgon. Inne i verkstaden har vi fejat lite och och gjort oss till, dukat med kaffe och bulle för vi ska få främmande minnsan. Få besökare i samlingarna så här års är lite av en utmaning i sig, både för  oss så som för besökarna. Det är ute temperatur där inne i hallen, med flera timmars fördröjning en sådan här dag. Minus 10 på morron  betyder minst lika kallt ett par, tre timmar därefter även om utetemperaturen då ligger kring noll. Betong golv och några hundra ton ångmaskiner och motorer är garanti mot snabba temperatur växlingar.  
Det är andra gruppresan i år som skall komma på besök och en mager spänning kryper sig på, så som alltid innan de första besökarna rullar in på plan.

Nu är klockan 10:00, som det är sagt. Då ska dom ånga in Sveriges Ångbåtsförening, eller Swedish Steamboat Association, som det heter på den internationella arenan. De har hållit årsmöte i Skara i helgen och   samlades 9.30 för gemensam avfärd de 14 km upp till Götene.  Men de är väl lite sena så vi får väl vänta lite. -Näe, nu har de nog åkt fel de med, missat infarten innan motorvägen så du ska få se att de kommer norr ifrån när de kommer. Bara de inte far ända bort till Brännebrona som så många anndra gjort sedan de gjorde om vägen.
-Nu är klockan över halv elva och inga ångbåtsmedlemmar kommer det. vad är det som är fel eller? Varför hör de inte av sig? Vid den här tiden har vi hunnit att kolla både datum och tider flera st av oss, andra orkar inte hålla ut utan finner sig till ro och låter livet ha sin gång, ZZzzz,....

Nä kommer de inte snart.,,,,? Hur länge ska vi vänta egentligen?
När klockan är närmare 12 har vi gett upp och börjar knapra på kanelbullarna och dricka av kaffet som skulle värma Sveriges ångbåts elit efter en tapper vinter session ute i mellan maskinerna. Nu är det bara en tröst  i uppgivenheten och besvikelsen över ett besök som inte blev.
Nu mer än ett dygn efter har fortfarande ingen hört av sig, kaffet det har vi hällt ut och bullarna vi inte orkat att äta upp har börjat att torka lite i kanterna, men de ska nog gå åt utan att förfaras i någon större omfattning. Vi kan läsa på föreningens hemsida att det vart avstyrt besöket vid RUBENS, och då redan den 21 dvs flera dagar innan. Men VEM har meddelat oss det?
Naturligtvis ingen och inte ser det ut som om det blir någon kommentar eller ännu mindre en ursäkt från ansvarig ledning heller. Så vad som hänt det är fortfarande egentligen okänt?   

Inte var det bättre förr om än tvärt om.
Ångbåtsföreningen kommer vi alltid att komma ihåg för vid förra tillfället för ca 15 årsedan, så kom dom 2 gånger. Ja inte alla men några för när de farit härifrån och kommit fram till Skövde så sakandes 1 man. Då hörde man av sig per telefon och undrade om vi hade sett någon som var kvar här?  Jo mycke riktigt ute i hallen mellan maskinerna finner vi en bekymmerslös entusiast som är helt ovetande att de andra fart iväg, och att han blivit "akterseglad" om uttrycket tillåts. En bil fick återvända de fem milen och plocka upp honom.
Det har vi skrattat åt mycket , men det är svårare att le denna gång.

2 kommentarer:

  1. Är det såhär SÅF fungerar? Nordeman borde väl åtminstone hört av sig. Mycket dålig stil tycker jag.
    Med vänlig hälsning. Fitzcarraldo

    SvaraRadera
  2. Tydligen för nu lär vi väl inte höra något, så här långt efteråt.

    SvaraRadera