21 aug. 2012

Än finns dom där - fast inte längre de här

Finns det något mer att hitta? Snart är det väl slut där ute ändå!
Ja så hör man ofta sägas av våra besökare och visst man är beredd att hålla med, men ändå inte. För nog finns det grejor alltid, och även om det var mer grejor i antal, som förr fanns att hitta så var det så mycket svårare att lokalisera dem. Nu kommer allt fram, allt liksom flyter upp till ytan. Jag undrar om det inte egentligen finns lika mycke att köpa idag som det gjorde förr eftersom det är så oerhört mycket mer framkommit i dager nu än någonsin tidigare. Naturligtvis är vissa sektioner inom samlarsvängen under större tryck så att konkurensen är hårdare men antalet är ju i sak knappast mindre, snarare större.  
Dagens fynd, två kompletta gengas aggregat tillhör kanske inte det allra vanligaste, men gengasaggregat tillhör vad som fortfarande går att hitta på det ursprungliga stället. Naturligtvis är detta inte det ursprungliga stället, som i det här fallet borde varit på något fordon eller  mer precis en traktor. Men det köptes utan att någon annan varit där emellan som först köpt och hunnit  tjäna en slant på det. Jag vet inte det svenska uttrycket i sammanhanget men på den internationella erenan heter det i alla fall "Barn Fresh", hur nu något kan vara "fresh" som legat i ett vedskjul i minst 30 år på detta viset? Då vi är inne på färskhet och kondition så måste man dock tillstå att acceptansen för vad som är samlarvärdigt, det har ändrats en del.

Lite kul är det i alla fall att komma fram till ett sådant här skräpskjul och se vad där är, erfara om ägarens "tillstånd" i frågan, mm. Jo för visst blir man ibland frågande till vedebörandes tillstånd när prisbilden börjar diskuteras. Prisbilden i detta fallet har inget med den frågeställningen att göra då här fanns både rim och reson från båda håll. Lokaliseringen var helt klart lokal, så inga problem med logistiken blev det heller. 

Det vill inte mycket till för att gubben går igång och börjar nynna, Nu kör vi, mera bruk i baljan boys,...



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar