7 aug. 2012

Tre på rad vilken fröjd - Nu är man nöjd

    Lördag morgon i Målilla Hembygdspark bjöd på en spektaulär syn. 5 lokomobiler under uppeldning 
    lägger en rökridå över motorfältet söder om parken. Detta är tidigt, före den allmänna tillströmningen
    och få förunnat att uppleva. Än så länge är det ved som brinner och röken signalerar att vi ser ett initialt
    skede i processen. Snart blir maskinerna lite varmare och röken ljusare och med en glödande fyr 
    ingen synlig rök alls.En av de första  händelserna var att sammanföra den efterlängtade raden av de tre Munktellarna. Det har varit ett mål för oss på Rubens under mycket lång tid och nu skulle det ske. med SK6an framför SK2 bogserades den fram och vi hade våra första bilder. En av de första som dyker upp är en kamera belastad och nertyngd, red Fransson  på Traktor Power, så nu gällde att sälja in det hela. Han tvekade lite först när jag började rabbla alla väsentligheter och unisiteter med denna händelse. Han skriver lite förstrött men inser efter en stund att nu är det BILDER,...som gäller. Snacka kan vi göra sen. Allt finns ju föresten på informations bladen, så hur gör vi nu då?.. Så det blir bra???  Tripp - trapp -  trull! Ja det blir bra.

Fortfarande inget folk att tala om så gott om plats att manuvera och utrymmen att ta ut svängarna på.
Men innan vi har fått till en första uppställning har mängden åskådare börjat att rada upp sig. Man ser dom inte först men när man skall be om mer plats och vill att  alla skall flytta på sig lite så inser man att vi inte är ensamma längre.
Det hela går perfekt, Munktellsmuseet flyttar sin maskin lite grann bakåt och de båda andra placeras på var sin sida för att uppnå det efterlängtade
scenariot med från den minsta till den största.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar