7 aug. 2012

I rad, lite på sne - Se så, där står nu alla tre


MÅLILLA 2012 kommer denna bild att kunna rubriceras i framtiden. I år var det 100 år sedan denna typ av självgående lokomobiler (K serien), kunde ställas upp på detta viset för första gången. De tre Munktellarna här uppställda  framför Motormuseet i Målilla Hembygdspark är
RUBENS SK6,
MUNKTELLSMUSEETS SK4 och
RUBENS SK2.   

    
   
     Naturligtvis fanns det  mer att se på och Fredriks Zachows Nichols & Sheppard rullade  graciöst fram och åter på Målillas parkens olika vägar. Denna rekord renovering är imponerande, och gänget från Höganäs har mycket intressant att se fram emot. Färgvalet på maskinen var synnerligen grant och något att gratulera till. Fredrik exprimenterar med lösa kallklistrade regummerings ringar på maskinen, vilket inte har inneburit den lösningen på problemet med lokomobilhjulens tvär liggande drivjärn som han och vi hade hoppats på.


Skall bli intressant att se vad hans nästa grepp blir i frågan. På bilden ser vi  de regumerade slitbanorna innan de började falla av.
Problematiken är ju som gammal och det optimala är nog varm vulkning men det är långt ifrån gratis med alla praktiska svårigheter som är relaterat till en dylik process.

Vi sitter med samma olösta problem  till Casen, för de nu pålagda traktor däcken är ett provisorium som bör avlägsnas snarast.
Ett antal transportabla lokomobiler fanns också på plats och vidstående Munktells H7 ägs av föreningen sedan några år tillbaka.
Vi synade den i fyrboxändan och det såg inte bra ut. Borsta av smörj in och ställ undan är mitt råd. Bra såg dock Dan Svenssons H8 ut och Zachows lilla Marshall, vilka båda var i drift unde de båda dagarna. Dan har även han en lyckad renovering att falla tillbaka på, som hjälper till att lyfter nivån på framtida renoveringar. Tiden då det dög att måla sig genom en renovering är numera förbi och kommer fort på skam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar