22 maj 2011

3dje vagnen för logi - inför resan som en gång skall bliYtterligare en vagn är nu bärgad. Under lördagen hämtades ytterligare en cirkusvagn hem så att vi nu har 3 st lämpliga vagnar att hänga efter våra lokomobiler vid nästa eventuella långresa. Samtliga 3 kommer från olika McDonalds resturanger i mellansverige och denna nu senaste hitkomna från Köping. Det klart att innan någon större resa låter sig göras kommer att krävas en ordentlig revision av såväl det yttre som inre. Vagnarna har ju brukats av McDonalds som kalasvagnar för barnkalas och ursprungligen har de båda senare ursprungligen varit packvagnar så vitt vi kan förstå och saknar all form av för oss nödvändig inredning.


Uno inspekterar nytillskottet som har påtagliga rötskador i panelen och sockelträ. Men underedet med solida gummihjul är mycket passande för vårt ändamål och det hela ser lovande ut. Direktörsvagnen från Borlänge har ju trähjul med järnringar vilket är mindre lämpligt på dagens hårdlagda vägar. Anmärkningsvärt är att samtliga 3 tros härröra från Furuviks Cirkus och är på så vis sammanförda igen.


Verkstadsrapporten, 
för den gångna veckan är att ytterligare arbeten är gjorda på CASE  och Munktellarn. CASEN hoppas vi kunna provköra nu i kommande veckan och Munktellarn skall slutligen få en provtryckning. Det är enormt vad alla småsaker tar tid. I en hel dag har jag hållit på med att justera in eldluckan så att den hänger någorlunda vettigt. Ett arbete som innbar nya pinnbultar i pannan anpassade till sammanhanget och därtill tillverkning av justeringsbleck. Flamskyddet måste svetsas på, och gångjärns hålen ombrotchas, varpå gångjärns pinnen måste revideras på motsvarande sätt. Men det känns bra när det blir gjort och maskinens kondition lyfts ett litet snäpp ytterligare. Med lite arbete kan denna CASE bli en kanonmaskin faktiskt. 

Man känner dock en viss trötthet och stressfaktorn gör sig alltmer påmind ju närmare Greasted  evenemanget vi kommmer.  Skall vi hinna med allt, eller hinner vi rätta till det innan Greasted , nä det får vara så länge, osv osv. 

Har idag haft två olika sällskap på besök och med ett Hollänskt motorteam så ansträngs engelsk kunskaperna endel. Jag blir trött helt enkelt av att hitta ord för allt man vill säga. Men nu är det kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar