3 maj 2011

Verkstadsrapport lite kort.

Provtryckningen av Case 9, har klarats av i dag. Egentligen helt utan problem men naturligtvis så är kik-kranarna kissnödiga som alltid så golver blir snabbt vått. Sölandet med vatten från slang och provtrycksbytta hjälper till med blötläggningen. Tar inte lång stund innan all tillgänglig spån är en enda sur hög som man kliver över utan betänkligheter.

 Närmast kameran sitter Uno och pumpar lite på känn, medans "lillegubben" Tom refererar till nålens karriär uppåt på skalan.  "-Aa nu ä rä 125, nu ä rä över 125, nu stå rä på 130,..."Ca 9 kg är arbetstrycket förhoppningsvis när han besiktningsman har sagt ditt. 30% över var det beordrat så ca 11 kg visade nålen. Inget anmärkningsvärt förutom dessa eländiga kik-kranar. Fattar inte att man har använt sig av dessa i så stor utsträckning som är fallet. Nu börjar återbyggnaden med att måla pannan innan bakhjulen sätts tillbaka.  

Tom 8 år förstod nog inte så mycket, men tyckte det var intressant att ta del i processen som var hans första provtryckning. Inom några dagar skall vi genomföra samma sak med Munktellarn innan vi kan gå vidare med säsongs förberedelserna.

Uno ägnar sin tid i huvudsag år sin Advance Rumely som nu är i det närmaste renskaven från allt Amerika-bôs. Han har kämpat väl och kan nu njuta av att få stryka på lite grundfärg på vissa detaljer. Det är en riktig kick när det kommer så långt och han vädjar till vår uppmärksamhet.
I förgrunden ser vi den övre delen av vändskivan som sitter under pannan och under bearbetning är det stora axelhylsan till bakaxeln
vi ser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar