18 juli 2012

Besiktiga först - Kör sen

Idag besiktning iform av Driftsprov.
Så var det sent om sider dags för driftsprov på de båda lokomobilerna vi har tänkt köra med i Målilla.
Munktells stora och Case lilla Självgångare. Munktellarn har ju stått varmt och torrt hela vintern så det
var en relativt enkel match att peta igång inför årets säsong, även om det sker först när halva sommaren har
gått.
CASEn fick vi ju tubläckage på vid första försöket men den pluggades i god ordning så nu verkade det som den var " fit for fight. Notera de små fina säkerhetsventilera där den ena av de två just lyft och rusångan strålar mot skyn.



Båda maskinerna passerade testet och här brevid ser vi  "Sheriffen"  i färd med att kolla manometern och säkerhetsventilerna. Försiktigt smyger jag upp kameran så att han inte skall distraheras, men minspelet avslöjar att jag är upptäckt. Plötsligt  lyfter säkerhetsventilen med ett enda hugg och trots att det är just det som inspector Rune Månsson väntar på ryggar han till inför det oljudet från ventilen som lägger ett väsande lock över all annan verksamhet.


Resten av dagen ägnades åt att slöjda ett passande drag till Casen så att vår gamla Marshall manskaps vagn kan hängas efter. Det är nödvändigt då vi nu på allvar planerar för en tur till Lundsbrunns Järn- vägsstation nästa Tisdag. Ångloket från Skara ankommer till Lundsbrunn kl 17.30 och då var det tänkt att vi skall vara där. Inget är definitivt ännu men planeringen är sådan och det föranleder oss att göra vissa förberedelser. Orginaldraget på Case lokomobilen består av en ögla endast vilket så även är fallet på vagnen. De ger vid handen att vi måste slöjda lite och en klyka måsta till på lokomobilen. Väl på plats måste en första provtur göras och ekipaget är mycket tilltalande. Vi är övertygade om att Lundsbrunn ser fram emot att få husvagnsbesök i nästa vecka. Jimmy och Fredrik hälsas Välkomna. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar