19 juli 2012

Munktells orörd och fin - Står längst in

Planering pågår
Inför Målilla 2012 med löfte om 2 Munktells självgångare pågår nu planeringen för fullt. Den minsta SK2:an står ju så klart inte i första ledet utan inklämd i ett hörne relativt långt in. Så nu måste allt ut! Hela gården blir full med maskiner och vi känner ett lyckorus i kroppen när vi finner att vi har alla dessa fina maskiner i vår "LEKLÅDA"

Några bilder på de utdragna  maskinerna skall vi väl delge er och först  1917 års HUBER light, som inte vill bli riktigt klar någon gång. Nu är det kylet som felar egentligen  men det var det även för två årsedan. Vad nu det betyder? 
Nästa intressanta bild ger en inblick i den komprimerade situation vi nu mera befinner oss i med lokalbrist och HA-begär i otakt. Den grå traktorn är en Hart-Parr 1918 hette den 30 eller inte? denna tidigaste gjorde det nog inte? Bakom  den 30 hk förskräcklige burdusa,  otympliga men så underbart intressanta Ungerska HSCS R30. Det kom några in till Sverige efter kriget, ja det sista då förstås, vilka var klart otidsenliga och vars öde blev därefter. Även de tidigare kom ju hit efter kriget, men den gången var det det första, eller så 1914-18. Cirkusvagnarna är från Furuviks Cirkus ursprungligen, men har hämtats upp på McDonalds i Borlänge, Örebro och Arboga. Inte denna gång men kanske nästa kommer någon av dem att bli ett bra efterhäng til lokomobilen upp till Lundsbrunn Kanske?

Teknikhistoria NEJ TACK
Att åka in till Götene känns numera lite olustigt enär man där nog inte vill ha någon trafik helst då alla gatorna nyps ihop som till ett snörliv. Inte är man officiellt intresserade av vår verksamhet heller utan det skall vara påhittet ARN, nej Medeltidsby, nej det var Äventyrspark med Bert Karlsson? Eller vad blev det av det egentligen efter alla turer och de 70-80 miljonerna, Jo STÄNGT. Otroligt!
Den gången skulle man kunna säga som Turistchefen sa, "en verksamhet för en mindre skara intresserade" Allt medan våra besökare hittar till Rubens trots att vi hamnat på undantag även geografiskt numera. 

Vi finns och vi syns
Därför är det i Målilla vi syns, och på andra ställen där man förstår och uppskattar verksamheter i stil med den vi presterar. Så ämnet för dagen, Lokomobiler för Målilla, ger oss en sista bild på den orörda Munktells Lokomobilen innan den togs ut  i solljuset igen. Nu skall den tvättas o kammas för nu skall vi på fest, 100 års fest där det blir som bäst. Vi kommer tillbaka med mer om denna maskin så håll till godo med denna vy tillsvidare. Även den ett tidsdokument i och med detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar