17 juli 2012

Uppdatering mitt i sommarenSemestertider
Nu är det semestertider och det märks vid Rubens där tillströmningen av besökare stundoms är som i gamla tider.  Ja det är väl ingen trängsel precis men det är intressant att uppleva att det finns så pass stort intresse  fast vi inte annonserat oss på drygt 15 år. Vi har ju liggat lågt i år och har bara Målilla som planerad aktivitet.

Men Se upp här på dessa sidor för vi går just nu och grunnar på en körning lokalt under nästa Tisdag eventuellt.

TÄNT var det HÄR
I morgon är det besiktning med driftprov och vi har nu haft uppe ångan vid några olika tillfällen senaste veckan. Idag var det dags för Case igen och några justeringar har skett på maskinen så att den bättre matchar våra ideer. Här en bild på Uno som tänder upp för dagen.
Safety first
Säkerhetsventilerna har bytts ut mot ett par vars effekt motsvarar maskinens avkoknings kapacitet. Det är enorm storleksskillnad mot de vi först monterade.

Case 9 med en ratt och säkerhetsventiler i propotion 

Propotion och fason
En sak som vi aldrig riktigt accepterat på denna annars smått underbara lilla maskin, var ratten. Det må varit orginal Case, av bästa datum, men då den var så oförlåtligt ful gick det bara inte att tycka om. Och så stor, lika stor som om det varit en Case 80 hk, på 14 ton?
Har aldrig förstått varför man tog till det chabrak till ratt på denna lilla juvel. 
En annan Case ratt införskaffades men den var lika embarmeligt stor  om än betydligt snyggare i sin design. Näe, det gick inte an.
Men så på min resa till Gotland härförleden vecka sprang jag på hos en samlarkollega en ratt som nog kunde duga. Den inköptes och gårdagskvällens övningar innefattade modifiering av rattstång och montering av densamma. Resultatet blev helt 100. Kanon blev det med en ratt i propotion till maskinen. Mycket nöjda blev vi.

Ingen tvekan om att ytterligare revisioner av "the Case performance" är under övervägande. Där i bland de fula påmonterade traktordäcken. De är en nagel i ögat men tills dess att jag har ett bättre alternativ får de sitta kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar