19 apr. 2011

2 X Laurén - en var är nästan klar

 HUBER 1917

Snart klar för i år. Ja nu hinner vi inte längre hålla på med den denna säsongen utan nu måste den stora Munktells självgångarn in.
Hur som helst så har vi nått vårt delmål för i vinter att få den startyad och allt klart förutom kylet. Nu har vi inte kört den mer än ett par minuter men det gick bra och där märktes just ingen värme i lagren på den stunden i alla fall. Det är ju nya lager  i traktorn. Vi har fått på en motorhuv och målat på schablon texter och dekorationerna. Det blev inte hundra då schablonerna legat i ca 12-13 år så det ville inte fästa så bra. Har nu lite småplock att göra i dagarna före påsk så att det kan bytas plats under helgen.


8-6 Junior
Zachows har i det närmaste klart renoveringen av sitt projekt det är nu bara tillverkningen av kedjehjulen som väntar. Det är väl delvis mitt eget fel då de låg lite för länge här i verkstaden innan jag tog tag i det. Men att det skulle ta 1 1/2 månad att få det gjutet tänkte jag aldrig, därtill kommer ju bearbetning och kuggskärning. Tar det lika lång tid det som gjutningen så är det ju nästan höst. Kolla länken nedan på Fredrik när han startar upp. Det är riktigt läckert.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar