25 apr. 2011

Utmed Lanzvägen i påsk

Bättre väder än denna påsk kan man omöjligt önska sig ifall man är frisk och har Lanzen körbar. Att Lanz kan utgöra ett sådant kitt mellan generationerna som just nu sker, är väl som med solskenet, av övergående natur, men nödvändigt att ta vara på. 
Trupptransport vagnen från första krigen tas nu åter i bruk och utgör ett ovärderligt verktyg i detta spel. Vitsipporna lyser vitt som en matta av snö och med en lövsprickning på absolut högfart kunde vi åka lövad vagn nu redan i påsk vilket annars är en midsommar företelse
Med världens bästa fru så vet jag att det handlar egentligen bara om att tanka och värma. Menas kula blir varm, försöka ringa inne var jag gjort av hatten sen förra gången? Hon fixar fikat, frågesporten och lekarna. Jag har många gånger undrat om hon äter krut? 

Ps;  glömde att nämna men "Sista paret ut" roade vi oss med och när vi gjorde det förra gången kan jag omöjligt minnas. Kanske 20, kanske 30 år sedan? När gjorde du det kan du fråga dig?

I solskenet lutad mot hjulet kunde man ladda batterierna och åtnjuta livets goda. Notera hur övningskörningen pågår för fullt av nästa generation, liksom fordonet i bakgrunden med vilken den "arma Svensson" måtte företaga sin resa enär något likt vårt först klassiga ekipage ikke stod dem tillbuds.
Tidigare under dagen hade jag berikats med lite Allis-Chalmers delar som några ville ha och vilka snart finner en annan ägare. Med dessa så kan möjligen ytterligare en liten A-C återkomma till livet. Må tro att kommande påskar kan bjuda på tätare trafik om vädret, så som i år, bjuds av nådigaste slag.

1 kommentar:

  1. Tack för åkturen! Det var uppskattat av stor och liten. Nästa gång ska jag fota lite mer så att vi har till bloggen :)

    SvaraRadera