29 apr. 2011

Inspektion av Inspecta - det enda korrektaEn av årets största händelser, i stil med jul, svampsäsong, potatisskörd och frugans  födelsedag  o.s.v. det är helt klart besiktningarna av lokomobilerna. Idag var det en sådan dag. Det är från Inspecta i Vänersborg, vi får våra besök av vår sedan flera år trogna och ärevördiga ångpannekontrollant Rune Månsson. I år var han i sällskap med elev och ångpannekontrollant aspiranten Patric, vilken vi hälsar mycket välkommen till vår sfär. 
Det hela är en om än väl så allvarligt, en mycket gemytligt tillställning. Borta är all skräck man hört talas om från förr, för den omöjliga besiktningmannen. Nej dessa herrar är nästan lika trevliga, som när man ringer till Skatteverket nu för tiden. Borta är även kvartingen, som det ofta talades om, och som skulle ställas fram väl synlig inför tillfället, för att göra nådige herrn på gott humör. Nej nu är det kaffe som gäller, och kaffebrödet det har de med sig själva. Tillräckligt till att bjuda hela Rubens personalen och så att det blir över. Måtro att att det kan vara ett sätt att förekomma ev misstankar om ovidkommande påverkan eller är det så väl att det kan ingå i INSPECTAs policy om att vårda kunderna, kanske?

Taktiksnack över kaffe med dopp. Här gäller att bygga upp stämningen innan overall, hammare, ficklampa, allehanda elektroniska och optiska instrument tas i bruk."Kolla här ska du se Patric, här ser det väldigt fint ut men om du ser
där så är där en antydan till corrrosions agrepp"  Ungefär så lät det när de
båda letade efter eventuella skador som kunde vara till men för säkerheten.


Vi har ingen erinran om att man vid tidigare tillfällen genat i kontrollerna men det är ingen tvekan om att det efter kollapsen av ångloket 29ans fyrboxtak i Skara i vintras, känns mer angeläget och självklart att både självkontrollen och inspectas revison görs med största allvar. Vi pratar säkerhe nu, både vår egen och andras.


Se vad glade de ser ut.

Både Munktellarn och Case, klarade inspektionen bra och Rune och Patric kan efter fullgjort värv posera framför Klenoden. Nu återstår bara att provtrycka  och sedan arrangera så att ett driftsprov kan genomföras innan det är fritt fram för publik.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar