17 mars 2012

Att hitta en självgående - del 5


                                                          
Case 9 hp är en mycket liten
självgångare.

Krav från vänkretsen           
Det var önskemålet inom vår närmaste vänkrets om att ha en egen självgångare som gjorde att vi för ett par årsedan skaffade en maskin i USA åt denna bekant. De anslutande efterforskningarna och viljan att få fullt utnyttjande av containern gjorde att vi köpte en maskin till. Den följdes strax av ytterligare en, den lilla 9 hästars Case som florerat på dessa sidor under förra våren och sommaren 2011. Nu tändes åter gnistan och under stora ansträngningar materialiserades gamla drömmar som varit förträngda sedan i början av 1980 talet.


En av de senast inkomna är denna Nichols & Sheppard från USA
som under vintern fått en total genomgång och kommer att vara
körbar inom kort. Omvandlingen är total.  
Zachows, Nichols and Sheppard
Så inom loppet av några år har vi tagit in ett flertal maskiner och en av de senast inkomna är denna Nichols & Sheppard som importerades för Zachows räkning, nere i Nyhamnsläge. Lokomobilen har under den gågna vintern genomgått ett totalt elddop och återuppstått till en skönhet som kommer att presenteras inom kort. De båda bilderna visar maskinen före och efter renoveringen.


Fortsättning följer  
Vad kommer här näst, frågar sig nu många? Det kan hända mycket men det beror på dock på de yttre faktorerna till största delen. Kanske det rymmer ytterligare något uppdrag bestående i att skaffa någon en maskin, vi får se. För egen del så har vi ytterligare några objekt till att ta hem. Utan att gå händelserna i förväg allt för mycket så säger jag bara "30 hp A very - very big engine", denna ordlek är en tydlig teaser för den som är lite insatt medans ni andra får vänta att se.
Men det kan komma att bli en spännande sommar vid RUBENS 2012
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar