26 mars 2011

Zachows tar ledningen


Med krav på uppdatering från flera håll börjar vi med Zachows arbete på Junioren 8-16.  På följande bilder ser ni de fina skärmarna och huv som traktorn har försetts med. Här går det undan som bara den
Förstummad ser man på hur hur traktorn monteras isär delar tillverkas och kommer ihop igen.  Allt menas en annan målar lite skorsten på Case och pillar lite med luftinsug sits och lite så där till Hubern.








Mycket är det som händer nu med Laurens traktorer och med ny huv, nya skärnmar och drivlina nytt kopplingshus, och dessförinnan nytillverkat kyl inunder huven, blir den som ny.
Tanken köpte vi av en besökare från Hallstahammar för kanske mer än 10 årsedan.



Här är den helt påklädd. Notera de fina krokarna till huven som vi hade på hyllan sedan många år tillbaka. Insamlandet av delar till maskinerna har pågått ända sedan vi förvärvade samlingen på Värmagården 1996. 

Lackeringsarbetet är nog på gång lika fort som jag hinner skriva detta. Nu måste jag utröna textunderlaget för schablonerna nu i helgen.

Kedjehjulen skall gjutas nya så lite modellarbete vill det till. Det är arbetsmån som måste läggas på orginalet som skall utgöra modell. Vi har skuret ut plywood brickor och limmat ihop över den den gamla kuggkransen. I centrum är det samma broblemet med arbetsmån så där måste även skivor klistras på.                                                                                                                                                        


En huv till HUBERN har vi i alla fall fått till och enklare kan det inte vara. Orginalet var nog med traktorn när vi fick hem den men i så dåligt skick att vi aldrig identifierade den till var det var. Ett ovanligt tillbehör får man tro då ingen av de Huber ägare vi varit i kontakt med i USA har någonsin sett någon.
Att den varit där det är det ingen tvekan om för orginal gångjärnen sitter kvar på vinkeljärnet mellan skärmarna och på föjande bild ser vi huven från andra sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar