30 sep. 2013

Motala Industrimuseum - besöker RUBENS

Den glada och lättguidade gruppen från Motala Industrimuseum
samlade på gårdsplanen vid Rubens

Måndagens stora händelse på Rubens var ett besök av en kontingent från Motala Industrimuseum.  Den 7 man starka gruppen anlände tidig förmiddag och resenärerna mottogs med kaffe och fralla, i musee verkstaden.  

 

Kontakten Motala och Rubens har under många år varit sporadisk och kontaktpersonerna har växlat. Motala relaterade produkter är naturligtvis det som intresserar mest och den 400 hk stora fartygsångmaskin tillverkad 1917 för Isbrytaren 3 i Göteborg, rönte gruppens närmare intresse. Så gjorde även Rubens båda LIMO bandtraktorer tillverkade vid verkstaden från 1921. När nu relaterade produkter inte var så många var det inte någon större svårighet att få denna grupp av erfarna män att lyssna till mina utläggningar om både engelska ångplogar och Munktells traktorer. Frågorna var många och konversationen var livlig och kärnfull.

Vi från Rubens uppskattade uppmärksamheten från våra museévänner från andra sidan Vättern och hoppas kunna återgälda besöket framledes. Arkivet museet förfogar över är speciellt intressant.Till vänster en av RUBENS båda LIMO bandare 
som tillverkades  vid Motala verkstad  i början av 1920 talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar