29 sep. 2013

Ny maskin för produktion - Fräs för en yngre generation


Där skall den stå, den nya 5 axliga fräsmaskinen som är en ny 
investering på fastigheten. 

Den är på plats
31 aug bloggade vi om att den nya maskin skulle komma och nu har den kommit in på plats sedan några dagar tillbaka. ( Länk till bloggen ) Egentligen är detta inte en Rubens fråga då det är relaterat till närliggande rörelsen Götene Projekt och konstruktion. Men lokalerna ligger ju vägg i vägg och utvecklingen i verkstaden påverkar ju direkt Rubens aktiviteter. Denna gång var det rent fysiskt där vi trängdes undan vad gäller ett antal kvadratmeter golvyta.
Maskinen ifråga är en Fräsmaskin, spinn ny från Italien som skall göra allt? I varje fall mycket och i synnerhet fortare och bättre. Utvecklingen har sin gång, och oftast kallas det för framåt? Nu kan det naturligtvis vara Rubens till fördel att ha en kapacitiv flerop i huset, bara man kan komma åt lite maskintid. Det kan också vara så att det är operatörstid som det blir brist på och då hjälper inget vad gäller kapacitet eller volym. Men någon bit skall vi väl kunna få med ut på banan. Det blir ju då närmast vad gäller reproduktion av lite delar som jag tänker, men det klart någon ren reparations detalj i ren ny tillverkning torde också kunna komma ifråga.
Nu skall den komma igång och enligt planerna så bör den ha fräst sina första bitar redan i den kommande veckan. Den som lever får se, och inte det, ja se då kvittar det ju.
Det är en supermaskin som står i full kontrast till det som annars verkar vara vår värdegrund. Jag lovar att vi skall återkomma med mer information om utvecklingen av detta projektet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar