16 dec. 2010

Mer Bilder - Målilla 2004


Nu när de första trevande kontakterna börjar komma för nästa års engagemang så kan ju detta uppträde förtjäna att belysas.

Det var Motordagarna i Målilla 2004 som fångarna hade att pliktskyldigt  arbeta vid krossen under helgen.


Westinghouse lokomobilen gör sig väldigt bra framför krossen.

Motordagarna i Målilla hembygdspark är nog det bästa årliga evenemanget under den gångna 10 årsperioden. Men nya aktörer växer fram och det blir allt hårdare konkurrens, det vill till att hitta nya vägar och nå ny publik. Ett större spektakel kring uppvisningarna kan vara en väg att gå när alla sett motorerna stå att dunka i år efter år. Lite action skadar aldrig.
I ett försök till att bjuda på oss själva och förstärka eller bredda uppvisningen lite gjorde vi i Målilla en uppställning med Rubens straffkolloni  vid krossen. Ett program inslag vi hade praktiserat här hemma vid några visningar innan.  

Vi noterade att man vid även vid Jäders bruk annonserade "Fångar vid Krossen" under årets tillställning. Nu var ju inte det något nytt grepp då det i Målilla för några årsedan var sträng regim. Visst bilderna har legat ute förut men som alltid med kopieringar kan det ju vara lämligt kanske att visa på orginalet.
Det gjorde gubbarna också
  Att presentera nya maskiner varje år är inte så lätt men visst vi planerar att göra Målilla  i 2011 med lite ångmaskiner igen. Roland och Sven-Erik och alla Målillabor må förlåta men utan ångmaskinerna så känns inte heller det evenemanget komplett, det märktes i år. 


Rättning i ledet!  ( elak typ den där i grön mössa )

 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar